Mitt jobb i Spanien

La Hoppla

La Hoppla är en svensk ridskola som sedan 1991 ägs av paret Inger och Hans Hallberg. Jag har haft nöjet att ha La Hoppla som bostad och arbete och det är ett ställe som ligger mig varmt om hjärtat! Mina arbetsuppgifter där var allt ifrån att fodra, mocka, släppa ut/in, hjälpa till på Ingers lektioner och även hålla mina egna. Det var lektioner på olika nivåer, både på spanska, engelska och svenska!

Picaderon på La Hoppla

Det var även mycket  att rida, vi hade uteritter, skolhästarna skulle tränas och vidareutbildas. Och jag hade också överenskommelser med en del privathästägare att träna och ta hand om deras hästar ett par gånger i veckan. Något av det mest lärorika under min tid på La Hoppla var att vara hästskötare åt Olympia-ryttaren Cristobal Belmonte och hjälpa honom med hans 5 hästar och även få rida och träna. Så mycket pengar har jag aldrig haft mellan benen som när jag red Tenor och Prestige!

Marina & Prestige


Också Inger är en mycket duktig ryttare med många meriter, hon blev uttagen till OS i Rom! Både Inger och Cristobal rider för en tränare som jag är mycket imponerad av: Arthur Cottas, chef för Spanska Ridskolan i Wien!!!


Läs gärna mer om Inger och La Hoppla på:
http://www.sydkusten.es/index.php?articleId=6592&sectionId=96


Eller om PRE - Den spanska hästen, känd för sitt stora hjärta och mod
http://www.svenskamagasinet.nu/article.75.html

Cartujano


Även nästa ställe jag kom till var en ridskola, Cartujano. Det är ett familjeföretag som drivs av fam Sanchez. Där sysslade jag med ungefär liknande saker som förrut, stallskötsel, ridlektioner på olika språk, uteritter mm. Men Cartujano har också en show för turister varje torsdag där jag hjälpte till att förbereda och sadla, värma upp hästarna, och "langa" hästar mellan de olika föreställningarna.

Avslutningskadriljen på Cartujano's show

Kika gärna på Cartujano's hemsida:

http://www.elcartujano.com/

El Cordobés

Sist men inte minst har jag arbetat hos Fernando Martin Lozano, som driver utbildningsstallet El Cordobés. Fernando har själv varit Andalusisk Mästare i Alta Escuela 3 år i rad!!! Han har lärt mig en hel del om Alta Escuela. Där bestog hela dagarna av att rida och utbilda stallets hingstar. Det var ordentlig träningsverk första veckan efter ca 6 -7 timmar i sadeln varje dag...

Olika syner på träning...

Det visade sig att mina svenska kunskaper om dressyr och markträning kompletterade Fernandos Alta Escuela riktigt bra! Fernando blev imponerad av hur mycket lydigare och starkare hästarna blev efter lite träning av "den lilla svenska tjejen".  I Spanien är nämligen hästar en "macho-sport" så det är knappt inga tjejer som kan något om hästar. Och tyvärr så har ju alla karlar en helt annan tävlingsinstinkt än vi tjejer, så i början var Fernando mycket frustrerad över att jag "hela tiden" ville värma upp och träna grunderna i lugn och ro innan vi började med de högre skolorna!

Fernando & Malagueño

Malagueño är Fernando's ögonsten! Det var tillsammans med honom som de 3 år i rad tog hem medaljen Andalusisk Mästare i Alta Escuela! Här visar dom fin passage!

Nya träningssätt - nya kunskaper!

Jag är mycket tacksam över den tiden jag spenderat i Spanien på de 3 olika stallarna La Hoppla, Cartujano och El Cordobés. Förutom det spanska språket och kulturen, har jag lärt mig massa nytt om våra fyrbenta vänner och är jättesugen på att fortsätta här hemma i liknande spår!!

Marina och Apolo i piaff

Jens 16.12.2011 15:54

Älskar den här sidan, hjälpte mig väldigt mycket i mitt arbete.

Josephine 09.05.2010 19:33

Hej! Kom in på din sida när jag sökte på "jobba med hästar i spanien" , jag undrar hur du fick ditt jobb på det första stället och om du har några tips?

| Svar

Senaste kommentarer

19.03 | 22:43

Hej. Jag vet inte ifall hemsidan är aktuellt fortfarande men om ni tillhandahåller inridning av unghästar får du gärna höra av dig till lillamyys@bredband.net

25.04 | 14:51

Hejsan vet att du ska till Lia och träna den 2 maj Är också intresserad av att vara med mitt mobnr 0760450998 Med vänlig hälsning Irene Henningsson

11.07 | 10:19

Hej har du rid/trick lektioner?
Min hemsida www.ctmahir.se Bor i Klockhammar och är väldigt intresserad av rida för dig. Mvh Camilla

20.03 | 15:17

Ålder och kunskapsnivå för ridlägret den 3-6 jul? Har en tjej på 11 år som ridit i 4 år för tränare. Just nu har hon en lite busig russfröken på 6 år.