Feria - Festival
Följ med på Festival!!

Vill man uppleva något typiskt spanskt, ska man åka till en Feria. Det är en folkfestival som pågår en vecka i varje stad. Alla klär sig i folkdräkter eller flamenco/feriaklänningar. Det är livat, färgglatt och folk överallt - och självklart tar man med sig sin vackra spanska hingst för att visa upp i folkmassorna!!! Det blir hästshower och man dansar salsa på gatorna och dricker sangria, pinchitos och tinto de verano och äter tapas.  Ferian går knappt inte att förklara - Den måste upplevas!!

Marina & Amoroso med Monica "a la gropa" (på baken)
Ferian i Sevilla

En sådan här tillställning finns inte i Sverige och jag har svårt att tro att den skulle fungera här med våra svenska hästar..  De spanska hingstarna står "parkerade" på rad (precis som i ett cyckelställ!) utanför restaurangerna och pubarna medans spanjorerna äter, dricker och umgås!

Hästparkering utefter gatorna!
Spansk utrustning
Så klart måste både häst och ryttare vara klädda enligt spansk tradition. Den spanska Doma Vaquera-sadeln är som en fåtölj att sitta i.
Marina & Taranto gör sig iordning!
Färdiga att rida iväg!
Här rider vi iväg mot festivalområdet i Sevilla. Brevid mig rider Fernando på sin avelshingst Malagueño. Fernando och Malagueño har varit Andalusiska mästare i Alta Escuela 3 år i rad!!!
Sofia - Libertador & Marina - Taranto
Feria i Malaga

På Ferian i Malaga red jag Alfi, brevid oss står Susanna & Cayenne

Vattenpaus
Nu har allt folket spenderat ett par timmar att dricka mer eller mindre alcoholhaltiga drycker, då är det hästarnas tur att få i sig lite vatten!
Cayenne, Amoroso, Abogado, Libertador & Apolo
Feria i Fuengirola
Så kom Ferian äntligen till Fuengirola i oktober, så att vi fick vara på "hemmaplan". Denna gång blev Amoroso min "kavaljer" under festligheterna! 

lennart engström 24.09.2012 13:49

Sidan är mycket bra.profsigt gjord .lycka till i fortsättning .bor ganska mycket på avnida de mirjas.har en underbar lägenhet där

20.09.2012 09:18

Deta hjälpt mig till mitt skol project . Tack

Dennise 12.03.2012 17:47

Det ser förtusans härligt ut! :D

| Svar

Senaste kommentarer

19.03 | 22:43

Hej. Jag vet inte ifall hemsidan är aktuellt fortfarande men om ni tillhandahåller inridning av unghästar får du gärna höra av dig till lillamyys@bredband.net

25.04 | 14:51

Hejsan vet att du ska till Lia och träna den 2 maj Är också intresserad av att vara med mitt mobnr 0760450998 Med vänlig hälsning Irene Henningsson

11.07 | 10:19

Hej har du rid/trick lektioner?
Min hemsida www.ctmahir.se Bor i Klockhammar och är väldigt intresserad av rida för dig. Mvh Camilla

20.03 | 15:17

Ålder och kunskapsnivå för ridlägret den 3-6 jul? Har en tjej på 11 år som ridit i 4 år för tränare. Just nu har hon en lite busig russfröken på 6 år.