Presentation
Om mig och min familj!

Jag heter Marina Fallgren och är 39 år. Bor tillsammans med min man Jari, två barn och 4 katter på en gård utanför Örebro. Under min gymnasietid gick jag Handels - och administrationsprogramet och utbildade mig till säljare, men insåg att jag vill hålla på med hästar på heltid och inte bara på hobbynivå. I december 2004 blev min dröm verklighet! Då åkte jag till Spanien för att jobba som stallskötare, och gå som lärling under Inger Hallberg (född Melander, OS-ryttarinna). I början var det inget drömjobb: mocka, slita och slava. Men är man flitig och visar framfötterna kan man snart få fler "förtroendeuppdrag". Och folk gillade tydligen vad dom såg, för jag fick fler och fler klienter som ville ha hjälp med att rida och träna deras hästar!!  Då kunde jag börja klättra uppåt. Från stallskötare till hästskötare, ridlärare, stallchef och slutligen jobbade jag som beridare. Det var en glad Marina som samlat på sig massor med nya erfarenheter!

Här är jag! Feria-klädd!
Ett riktigt hästliv!

Men saknaden blev för stor av mina egna hästar och familjen här hemma, så efter ca 2 år valde jag att åka hem med förhoppningar om att kunna fortsätta i liknande spår här hemma! Först fick jag jobb som Fritids/Ungdomsledare på Lekebergsskolan, men sedan som Ridlärare på Hallsbergs Ridklubb, och även på Lanna Ponnyridskola. Sedan lämnade jag ridskolelivet en stund och tog steget vidare som Stallansvarig och Beridare på Axbergshammars Säteri, där jag jobbade i 4 år. Nu är jag tillbaka i Ridskoleverksamheten igen och jobbar som Ridlärare på Karlsdals Gård och på Folkatorp ponnyridskola.  Håller även kurser i NH, Frihetsdressyr och ger en del privatlektioner.

Själv har jag egentligen bara en egen häst som jag köpt till mig själv, Avelino en spansk PRE-hingst som jag tog med mig hem från Spanien. Vi har en ponny till barnen, och så jag har även "fått" några hästar av olika anledningar, och har ibland några träningshästar här på inridning / utbildning, så det är fullt upp hela dagarna med att rida och träna ca 5-8 hästar varje dag. 
Även min mamma och syster har ett gäng hästar, och vi är mycket stolta över våra egna uppfödningar Bellissimo MF, Princess MF, Sir Bellentino MF, Perfection MF och Bellamie MF !! Så det är ett riktigt hästliv för hela familjen!!   
Gården som jag och Jari bor på är under omfattande renovering, både huset och stallet. Det var bara en gammal torparstuga när vi köpte det, men tanken är att det ska bli en fin hästgård när vi är klara och då är vi jättesugna på att starta upp vår egen häst-verksamhet här hemma på gården!

Utbildningar
* Pedagogisk Fritids-/ Barn och Ungdomsledarutbildning
* ULK-utbildning, från Sv Ridsportförbundet
* Hästmassage-utbildning från
Axelssons Animal Massageschool i Stockholm
* Lärling hos Inger Hallberg, OS-ryttarinna, ridskolechef
* Lärling hos fam Silvia Sanches, Ridskolechef, Unghästutbildn, uppvisning och show-stall
* Lärling hos Fernando Martin Lozano, Andalusisk mästare i Alta Escuela, utbildning och tävlingsstall
* Jag har gått en hel del kurser och utbildningar i Natural Horsemanship för Jonas Bark, Ellen Ofstad, John Moore och Pat Parelli.
* Trick Training och Frihetsdressyr för Rebecca Öst Dahlgren
(Jag har intyg och Diplom i Frihetsdressyr Instruktör level 1, 2 och 3)
* Akademisk Ridkonst för Christofer Dahlgren

Jag tycker det är jätteintressant att lära mig om olika synsätt och alternativa vägar att umgås med våra hästar. För att kunna få en så bred kunskap som möjligt och öka förståelsen för hästens naturliga beteende och nå en djupare relation och kommunikation med detta fantastiska djur!! Så jag har plockat det bästa ur varje och hittat en egen "gyllene medelväg" - a la Marina, som fungerar och känns helt rätt för mig! Varje gren, Western, NH, distans, dressyr, hopp, akademiskt och trick har ALLA bra teorier om olika saker och det har hjälpt mig en hel del i samarbetet mellan mig o mina hästar! 


Jag önskar att jag kommit in på Hippolog / Ridinstruktörs-utbildningarna vid Flyinge, men om man inte har turen på sin sida får man vara sin egen lyckas smed! Så jag har fått gå den hårda vägen, för att få likvärdiga kunskaper. Och i dagsläget är jag mycket glad över det! För jag har hittat något ännu bättre!! Kombinationen av Akademiskt, NH, Frihetsdressyr och Trick ligger mig verkligen varmt om hjärtat!!! Alla privatutbildningar och kurser jag gått och den hjälp och erfarenhet jag fått från flera toppryttare under min tid i Spanien! 
Och bäst av allt: All hästpsykologi, beteendevetenskap och hästens rörelsemekanik jag lär mig mer om varje gång jag åker till Rebecca och Christofer på HorseVision! 

Ann-Louise Axberg 29.01.2010 10:42

Kul att få lära känna dig, och tack för din insatts på våran Torsdags lektion 17.00. Så att vår ordinarie instruktör Eva, kunde förkovra sig. Tack den var bra.

| Svar

Senaste kommentarer

19.03 | 22:43

Hej. Jag vet inte ifall hemsidan är aktuellt fortfarande men om ni tillhandahåller inridning av unghästar får du gärna höra av dig till lillamyys@bredband.net

25.04 | 14:51

Hejsan vet att du ska till Lia och träna den 2 maj Är också intresserad av att vara med mitt mobnr 0760450998 Med vänlig hälsning Irene Henningsson

11.07 | 10:19

Hej har du rid/trick lektioner?
Min hemsida www.ctmahir.se Bor i Klockhammar och är väldigt intresserad av rida för dig. Mvh Camilla

20.03 | 15:17

Ålder och kunskapsnivå för ridlägret den 3-6 jul? Har en tjej på 11 år som ridit i 4 år för tränare. Just nu har hon en lite busig russfröken på 6 år.