Unghäst-träning

Possitiv träning

Den första hanteringen med unghästen, att lägga grunderna rätt, är den absolut viktigaste tiden för dig och din häst. Man ska bygga upp ett samspel och tillit. En ung eller oerfaren häst behöver mycket beröm och uppskattning  för minsta lilla den gör rätt. Träningen ska alltid vara så positiv för hästen att den vill träna snart igen, även om den hade träningsverk och tyckte att det var lite kämpigt. Dom magiska orden: Sluta när det går som bäst! På så vis får man en häst som kommer till dig med glädje och gärna anstränger sig det där lilla extra för att vara dig till lags. 

Gör aldrig något själv om du är osäker, Be en beridare om hjälp!!! Det hästen lär sig som ung, sitter i hela livet, och det tar lång, lång tid att lära om så det är jätteviktigt att det blir rätt.

Tömkörning, longering och mycket hantering är omväxlande och stimulerande träning för er båda!

Förberedelser med Avelino

Börja hänga

Hästen ska bli van vid sadel på ryggen med spänd gjord, träns och bett i munnen. En del hästar finner sig ganska lätt i vad vi gör med dom medans andra behöver lååång tid på sig att känna sig bekväm med de nya konstiga sakerna...

Pallas fick sadel och träns på sig första gången bara för någon vecka sedan. Nu är det dax att se vad han säger om att ha någon hängande över sig. Och det går ju kalasbra!!

Insittning

Att träna NH är kalasbra som förberedelse!! Det stärker ledarskapet, din häst blir lugn och säker och lär sig att lita på dig i alla lägen! Du kan börja hänga, klänga och sitta på den, och hästen kommer att tycka att det är helt ok!! 

Morientes ska bli van att ha vikt på ryggen 

Börja rida

Om träningen gått rätt till, och du gjort ett ordentligt förarbete med markträningen så att hästen kan kommandona för Skritt, Trav, Galopp och Halt vid longering, brukar det inte vara några problem att sitta upp och rida hästen framåt i de olika gångarterna!

Marina tränar uppsittningar på Enamorada

Trick-träning

Mark- och Trick-träning är ett utmärkt exempel på vidare träning för både dig och hästen, det stärker samarbetet, hästen får gymnastisera och lära sig att tänka! Unghästar ska ju bara sittas på 3-4 dagar i veckan så övriga dagar kan man passa på att leka fram nya kunskaper! 

Avelino lär sig att lyfta på hoven och söka sig neråt på kommando...

Bugning

...och tillslut har han lärt sig att göra en fulländad bugning!!

-Tack för ridturen!

| Svar

Senaste kommentarer

19.03 | 22:43

Hej. Jag vet inte ifall hemsidan är aktuellt fortfarande men om ni tillhandahåller inridning av unghästar får du gärna höra av dig till lillamyys@bredband.net

25.04 | 14:51

Hejsan vet att du ska till Lia och träna den 2 maj Är också intresserad av att vara med mitt mobnr 0760450998 Med vänlig hälsning Irene Henningsson

11.07 | 10:19

Hej har du rid/trick lektioner?
Min hemsida www.ctmahir.se Bor i Klockhammar och är väldigt intresserad av rida för dig. Mvh Camilla

20.03 | 15:17

Ålder och kunskapsnivå för ridlägret den 3-6 jul? Har en tjej på 11 år som ridit i 4 år för tränare. Just nu har hon en lite busig russfröken på 6 år.